Language: EL

BLOG

Samba Coffee Roasters wins the Hellenic Barista Championship

Φεβ 22, 2022 | ΝΕΑ | 0 Σχόλια

Samba Coffee Roasters wins the Hellenic Barista Championship!

H ομάδα της Samba Coffee Roasters προσθέτει άλλα δυο σημαντικά βραβεία στη συλλογή της! Με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα του Hellenic Barista Championship από τον Νίκο Αντζάρα και της τρίτης θέσης στο Hellenic Brewers Cup του Σεραφείμ Ζούκα, η Samba κατάφερε μετά από εντατική ομαδική δουλειά να βρεθεί στην κορυφή.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των πανελλήνιων διαγωνισμών καφέ από την SCA Hellas κατά τη διάρκεια της κορυφαίας έκθεσης για την εστίαση, HORECA 2022, o Νίκος Αντζάρας είχε ως σημείο εκκίνησης τον αντιπροσωπευτικό όρο, Adapt. Η σύνδεση του όρου με τον καφέ προέκυψε από ένα μοναδικό υβρίδιο ποικιλίας Gesha με Cattura, με την ονομασία, CGLE17. Το συγκεκριμένο υβρίδιο καφέ έχει αποδειχτεί εξαιρετικά ανθεκτικό τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στις ασθένειες των καφεόδεντρων ενώ το γευστικό προφίλ των καρπών του παραμένει ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και εκλεκτικό. Ο Νίκος οδήγησε συνειρμικά τη σκέψη μας στην ικανότητα της προσαρμογής  και τις ευελιξίες του ανθρώπου κόντρα στις δυσκολίες της ζωής. Η κλιματική αλλαγή, η πανδημία του κορονοϊού SARS-CoV-2 εκκίνησαν διαδικασίες αλλαγών αφενός, στις μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζονται στις φάρμες αφετέρου, στον τρόπο σκέψης και κατ’έπέκταση, στην αντιμετώπιση της  ζωής.
Πέρα όμως από τη φιλοσοφία της εξαιρετικής παρουσίασης του Νίκου Αντζάρα, ο καφές CGLE17 , προερχόμενος από  τις φάρμες της Café Granja La Esperanza στην Κολομβία, έδωσε στον  Head Roaster της Samba το εισιτήριο για το World Barista Championship το οποίο θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη τον Σεπτέμβριο του 2022.

Samba Coffee Roasters Host E
NICK ANTZARAS 2022 BARISTA CHAMPIONSHIP SAMBA COFFEE ROASTERS banner

Οι διακρίσεις όμως, συνεχίζονται, στην κατηγορία Hellenic Brewers Cup, με τον Σεραφείμ Ζούκα να κατακτάει την 3η θέση! O Σεραφείμ, ψυχοθεραπευτής στο επάγγελμα, αν και δεν εργάζεται στο χώρο του καφέ επισκέπτεται συχνά το roastery της Samba προκειμένου να δοκιμάζει καφέδες μαζί μας και να εμβαθύνει με ζήλο στα μυστικά τους. Επιπλέον, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του  στην παρασκευή καφέ για τον ίδιο και τους φίλους του.
Θεωρήσαμε, λοιπόν, αυτονόητο να αναλάβει ο Νίκος Αντζάρας τη συστηματική εκπαίδευση και την προετοιμασία του Σεραφείμ για τον διαγωνισμό όπου και συνδύασε τις δύο μεγάλες του αγάπες -την ψυχολογία και τον καφέ-.
Για την ιστορία, ο Σεραφείμ χρησιμοποίησε ποικιλία καφέ από την Κολομβία και συγκεκριμένα, την Geisha Napoleon από τη φάρμα της Café Granja la Esperanza, Cerro Azul!

Την Κυριακή 13/02, περιμένοντας τα αποτελέσματα, η ομάδα της Samba Coffee Roasters βρέθηκε στο brew bar του χώρου διεξαγωγής των διαγωνισμών σερβίροντας σε espresso και καφέ φίλτρου, έναν από τους αγαπημένους καφέδες μας, τον Tres Dragones. Οι baristi της Samba ενημέρωναν τους επισκέπτες της Horeca για τις προτεινόμενες επιλογές σε καφε ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν με πολλούς νέους coffee fans.

Stay tuned λοιπόν, τόσο για τις νέες αφίξεις καφέδων όσο και για το ταξίδι της Samba Coffee Roasters στην Αυστραλία! Καλή επιτυχία, Νίκο!

Nikos Antzaras Samba Coffee Roasters Hellenic Barista Champion 2022 Backstage
Nikos Antzaras Samba Coffee Roasters Hellenic Barista Champion 2022 Backstage B
Καφές & καριέρα: μερικά χρήσιμα tips από τον Head Roaster μας, Νίκο Αντζάρα.

Καφές & καριέρα: μερικά χρήσιμα tips από τον Head Roaster μας, Νίκο Αντζάρα.

Καφές & καριέρα: μερικά χρήσιμα tips από τον Νίκο Αντζάρα.  Ο καφές ήταν κάτι που πάντα με γοήτευε από μικρή ηλικία, όταν ακόμα δοκιμάζα μια- δυο γουλιές καφέ ελληνικού από το φλιτζάνι των γονιών μου. Αρκετά χρόνια αργότερα, μετά την αποφοίτησή μου από το λύκειο...

Athens Coffee Festival 2021

Athens Coffee Festival 2021

Το Athens Coffee Festival  αποτελεί, πλέον, θεσμό για τον κόσμο του καφέ, αφού έχει καθιερωθεί από το 2016 και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη γιορτή τόσο για τον ίδιο τον καφέ, όσο και για την κουλτούρα του. Έτσι, και φέτος, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων...

Coffee Cocktails

Coffee Cocktails

Coffee Cocktails   -γράφει ο Χρήστος Κλουβάτος.   Πάντα με ενθουσίαζε ο συνδυασμός εκλεπτυσμένων και ετερόκλητων  συστατικών για να πετύχω νέες γεύσεις. Αυτά τα χαρακτηριστικά απογειώνουν τα coffee cocktails. Με αφορμή τηνπαρουσία μου στο διαγωνισμό “Coffee...

Samba X Aremde

Samba X Aremde

H Samba Coffee Roasters και η AREMDE, μοιράζονται ένα κοινό στοιχείο, το πάθος τους για τον καλό καφέ. Η AREMDE, είναι η εταιρία πίσω από τη NEXUS ONE, μίας από της πιο φημισμένες μηχανές παρασκευής espresso. Η φιλοσοφία της NEXUS ONE επικεντρώνεται γύρω από την...

Samba Coffee Roasters The Shop: γιορτάζει ένα χρόνο

Samba Coffee Roasters The Shop: γιορτάζει ένα χρόνο

Το όνομα Samba μετράει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, έχοντας πετύχει να συνδέεται με την ιστορία της ανάπτυξης του καφέ στη χώρα μας. Μπαίνοντας στην πέμπτη δεκαετία δημιουργίας, η Samba εγκαινίασε το πρώτο coffee shop της ελληνικής εταιρίας roasting καφέ, στη...