[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]
Coffee Cocktails
-γράφει ο Χρήστος Κλουβάτος.
Πάντα με ενθουσίαζε ο συνδυασμός εκλεπτυσμένων και ετερόκλητων συστατικών για να πετύχω νέες γεύσεις.
Αυτά τα χαρακτηριστικά απογειώνουν τα coffee cocktails. Με αφορμή την
παρουσία μου στο διαγωνισμό “Coffee in Good Spirits” αφενός και το
πάθος μου για τον καφέ αλλά και τα spirits αφετέρου, οδηγήθηκα στην
αναζήτηση και συνεργία των δυο αυτών κατηγοριών.
Αγαπημένο μου απόσταγμα είναι το ουίσκι, ειδικά τα single malt.
Αγαπημένη χώρα προέλευσης του καφέ η γενέτειρα αυτού, η Αιθιοπία.
Φανταστείτε πώς θα ήταν να συνδυάσεις αυτά τα δυο μαζί, παράξενο ε;
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_orientation=”justified” width=”70%” module_alignment=”center”]
The Dragon Punch
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο μαγαζί της Samba στο Κολωνάκι σερβίρουμε ένα πλούσιο και απολαυστικό coffee cocktail με καφέ από την αγαπημένη Αιθιοπία και όχι μόνο. Χρησιμοποιώ ένα μονό εσπρέσο, Τζαμαϊκανό ρούμι ή ουίσκι Σκωτίας, ελαιοσάκχαρα από λάιμ, σορμπέ φράουλας, λικέρ καρύδας, κόκκινο γλυκό βερμούτ και φυσικά καλό πάγο. Τα αναμεινγύω για να δώσουν χαρακτήρα και οξύτητα στο κοκτέιλ και γαρνίρω με μια φέτα πορτοκαλί! Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς ο καφές μαζί με τα σωστά συστατικά μπορεί να έχει ένα τόσο εύγευστο αποτέλεσμα. Φρούτα, μελάσσα και μούστος είναι οι γεύσεις αυτού του cocktail με όνομα “The Dragon Punch”.
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://www.sambacafe.gr/wp-content/uploads/2021/08/dragon-punch.jpg” alt=”-samba-coffee-roasters-dragon punch” title_text=”-samba-coffee-roasters-dragon punch” align=”right” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text admin_label=”Κείμενο” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_orientation=”justified”]
Αltitude 800 Μeters
Ένα ακόμη αγαπημένο κοκτέιλ είναι το “altitude 800 meters” το οποίο βραβεύτηκε
στην πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Coffee in
Good Spirits (2020). Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το μενού ενός
Περουβιανού σεφ το οποίο προετοιμαζόταν με χρήση αποκλειστικά
τοπικών γεωργικών προϊόντων. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω
υλικά αποκλειστικά από το ορεινό χωριό του πατέρα μου, τον Κινίδαρο
της Νάξου.
Το Αltitude 800 Μeters είναι ένα ζεστό, χειμωνιάτικο coffee cocktail με
καφέ φίλτρου υψηλής ποιότητας από φάρμα της Κολομβίας και ρούμι
από τις Φιλιππίνες με γλυκό χαρακτήρα. Σε αυτά προστίθενται τοπικά
προϊόντα Νάξου όπως μαρμελάδα από αχλάδια, λικέρ αχλάδι,
ελαιοσάκχαρα από λάιμ, σιρόπι απο κάστανα και
ολοκληρώνεται με λιωμένο βούτυρο. Φανταστείτε πως είναι κρύος
χειμώνας, βρίσκεστε μπροστά στο τζάκι καθώς βραδιάζει και αυτό το
απολαυστικό ζεστό cocktail σας κρατά συντροφιά καθώς σας χαλαρώνει..
ταξιδέψατε; Εγώ ήδη το έχω κάνει εικόνα!
Σας περιμένω στο κατάστημα της Samba. Θα χαρώ να σας δω από κοντά
και να σας φτιάξω τα δυο παραπάνω cocktails!
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://www.sambacafe.gr/wp-content/uploads/2021/08/Altitude-800-Meters.jpg” alt=”samba-coffee-roasters-Altitude-800-Meters” title_text=”samba-coffee-roasters-Altitude-800-Meters” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]